Wednesday, 30 August 2017

Shila Majid Nyanyikan Lagu Untuk Tun Mahathir Di Dapan Pemimpin Umno?


2 penyanyi terkenal tanahair telah di katakan menimbulkan persoalan semasa majlis penutup sukan Sea 2 malam lepas apabila berani menyanyikan lagu untuk Tun Dr Mahathir dan menyindir pemimpin negara di hadapan mereka ketika membuat persembahan.

Penyanyi terkenal Datuk Zainal Abidin di katakan telah menyindir pemimpin negara di dalam nyanyiannya di hadapan mereka ketika majlis penututp Sukan Sea 2 malam yang lalu.
Korupsi, oppressi, obsessi diri
polussi, depressi di bumi kini
Ianya di sedari oleh rakan penyanyi, pelakon dan pengacara Adibah Noor dan mula menulis di dalam twiternya dengan berkata "Berani abang Zainal nyanyi pasal korupsi, opresi depan pemimpin"

Tweet Adibah Noor telah mendapat reaksi daripada pembaca dan salah seorangnya menulis bahawa gambar bekas Perdana Menteri Malaysia Tun Dr Mahathir telah telah di keluarkan dari senarai Perdana Menteri Malaysia ketika Shila Majid sedang menyanyikan lagu Lagenda.

Umum mengetahui lagu Lagenda adalah di cipta khas untuk Tan Sri P.Ramlee dan Tun Dr Mahathir sebagai mengenang jasa ke dua tokoh tersebut dalam negara.
No comments:

Post a Comment